37,9790$% 0.04
41,1864€% 0.19
49,2258£% -0.12
3.757,17%0,71
3.082,93%0,88
9.659,48%0,49
HABER: ÇETİN KELEŞ
Hükümetin çalışanlar için yaptığı zammı az bulup “YOKUZ” diyen CHP Kars İl başkanı Onur Uludaşdemir partide çalışan personeli sigortasız ve asgari ücretin yarı fiyatına çalıştırıyor.
Bilindiği üzere AKP Hükümetinin asgari ücrete yaptığı zam özellikle ana muhalefetin “Asgari Ücrete Yokuz Mücadeleye Varız “ sloganıyla protesto edilip asgari yaşam koşullarını sağlamaya yeterli olan miktarın sağlanması için mücadele edileceğini duyurdu ancak partinin bu akımı CHP Kars İl Başkanı Onur Uludaşdemir tarafından sabote edildi. Şöyle ki;
Asgari yaşam koşullarının sağlanması üzere AKP hükümeti tarafından belirlenen 22.104 tl ana muhalefet partisi CHP tarafından az bulunarak “YOKUZ” sloganıyla paylaşılsa da CHP Kars İl Başkanı Onur Uludaşdemir parti de sigortasız olarak çalıştırdığı personeline 12.000 tl maaş ödüyor. 13 Milyon liraya parti binası alıp kendi başına aldığı karara karşı çıkan saymanı bile bu uğurda harcayan Uludaşdemir itibarda tasarruf etmezken çalıştırdığı personele 12000 tl ödeyerek hem emek sömürüsü yapıyor ve hem de çalışanın yaşamdan tasarrufa zorluyor.
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dedirten duruma sebep olan tutum ne siyaset nede beşeri ahlakla örtüşmediği gibi siyasette de iki yüzlülüğün daniskası niteliğindedir. Lüks yaşam standardına sahip uludaşdemirin bu iki yüzlü siyaseti partinin başlattığı akıma da samimiyetsizlik damgasını vuruyor ki deyim yerindeyse balık baştan kokar.
22.104 lirayı ülke genelinde yetersiz bulan CHP İl Başkanı Uluıdaşdemir’in kendi parti çalışanına bu miktarın yarısını reva görmesinin neyle açıklanabilir olduğu merak konusu.
CHP’LİLERE AÇIK MEKTUP
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.