DOLAR

37,9978$% 0.08

EURO

41,1647% 0.12

STERLİN

49,2220£% -0.14

GRAM ALTIN

3.750,20%0,53

ONS

3.074,32%0,60

BİST100

9.655,48%0,44

İmsak Vakti a 02:00
Kars PARÇALI AZ BULUTLU 11°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

GÖL OTOBANA DÖNÜYOR

ad826x90
ad826x90
ad826x90

HABER: ÇETİN KELEŞ

ad826x90

Kars ve Ardahan’ın il sınırlarında bulunan özellikle kış aylarında buz tutmasıyla kış turizminde önemli bir yer tutan  Çıldır gölüne motorlu taşıtlar girmeye başladı.

Atlı kızakla gölde seyahat revaçta iken zaman zaman ziyaretçiler gölde bisiklet turu da atıyorlardı. Güvenle buz pateni de yapılan, yaya olarak buz üzerinde gölde seyahat eden ziyaretçiler artık göle motorlu taşıtların da girmesiyle kaza riski taşımaya başladılar. Gölde ziyaretçileri taşıyan atlı kızak kontrol altında tutulabilmesiyle güveni tehdit etmediğinden güvenli bir aktivite olarak tercih ediliyorken tamamen buz olan zemine giren motorlu taşıtların kontrolü mümkün olmayacağından bu araçların kayarak orada herhangi bir ziyaretçiye çarpması içten bile değil.

Göl üzerinde gezi halindeki ziyaretçilerin yoğun olduğu saatlerde göle giren bir araç kontrolsüz bir halde kayarak ziyaretçilerin olduğu alana kadar gitti. Ziyaretçiler bir anda göle giren aracın kayarak gölde gezinmesini endişeli gözlerle izlediler çünkü kontolü mümkün olmayacak zeminde kayan aracın onlara çarpması içten bile değildi.

ad826x90

Patenleriyle gölde güvenle kayan veya kontrol altındaki atlı kızaklarla göl üzerinde aktivite yürüten yerli yabancı turistler ziyaret güvenliklerini tehdit eden bu duruma karşı “ neler oluyor, bu kadar ziyaretçisi olan bu turizm bölgesi nasıl bu denli kontrolsüz olabiliyor. Aynı zamanda ve büyük ölçüde can güvenliğini tehdit eden duruma müdahale edilmeme yada önlem alınmama sebebi nedir, yoksa Çıldır gölü araç trafiğine mi açıldı?” diyerek düştükleri hayret ve tehlikeyi dile getirdiler.

ad826x90

ad826x90
ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

BUNLAR UYURKEN DOĞALGAZ 17 LİRA OLDU

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.